Помер український релігієзнавець Ігор Козловський, який пережив 700 днів полону у "ДНР"

У віці 69 років помер український історик, релігієзнавець Ігор Козловський, який пережив700 днів полону на території так званої терористичної "республіки ДНР". Смерть Ігоря Козловського підтвердила колега, релігієзнавиця Людмила Филипович. передають Патріоти України.

За її словами, у науковця та мужнього патріота стався серцевий напад. Він помер у ніч проти 6 вересня. Колеги та просто небайдужі українці висловлюють щирі співчуття рідним померлого. Люди пишуть, що це "гірка і несподівана новина".

"Igor A. Kozlovskyy задавав і буде задавати систему координат, етичну і моральну планку, надихати і допомагати робити вибір, прикладом власного життя доводити, що зло буде покарано, а добру потрібні віра і сенси. 700 днів Ігор Анатолійович провів у таборах в так званої днр, пережив тортурування і у 2017 році був звільнений з полону за обміном. Сьогодні вночі від серцевого нападу Ігор Анатолійович помер", - написав колишній міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

Що відомо про Ігоря Козловського

Ігор Козловський очолював Центр релігієзнавчих досліджень, працював на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.

Він родом із Макіївки Донецької області. Козловський - автор понад 50 наукових книг та понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях, а також поетичних збірок та прозових творів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...