Помер відомий український баскетболіст

Віктор Гуревич був призером трьох чемпіонатів СРСР.

Сьогодні, 16 вересня, на 86-му році пішов з життя знаний український баскетболіст і тренер Віктор Гуревич, повідомляють Патріоти України.

Віктор Абрамович народився у 1935 році в Дніпрі, був вихованцем місцевої школи «Авангард». У київський СКА перебрався, коли настала потреба проходити строкову службу. «Відслуживши», Гуревич у другій половині 50-х років перебрався в інший київський клуб – СКІФ, який пізніше переіменують у «Будівельник». Попервах Віктор вважався дублером Вадима Гладуна і Володимира Стремоухова, але з часом поступово вийшов із затінку. Маючи не дуже високий як для баскетболу зріст (180 см), гравець вирізнявся витонченою технікою, вмінням фінтити.

З Гуревичем у складі очолюваний Володимиром Шаблинським «Будівельник» у 1962-му вперше здобув бронзові медалі чемпіонату СССР, потім повторив своє досягнення у 1964-му, а ще через рік вперше виграв срібло. У 1967-му, коли кияни стали другими повторно, Віктора в команді вже не було – він повернувся додому, в Дніпро, де до 1967-го виступав, а завершивши кар’єру, очолив місцеву «Сталь».

З 1986-го Гуревич працював у тренерському штабі «Будівельника» і разом із нині покійними Віктором Боженаром та Зурабом Хромаєвим привів команду в 1989 році до першого і єдиного золота чемпіонатів СССР.

Разом із Хромаєвим та пізніше Геннадієм Защуком Гуревич у статусі асистента тренував «Будівельник» у перших чемпіонатах часів незалежності й відповідно був причетний до чемпіонств команди з 1992-го по 1996 роки. Також у той час Віктор Абрамович у статусі помічника тренера працював у збірній України. Покинувши тренерську роботу, з 1996-го Гуревич обіймав різноманітні посади в Федерації баскетболу України.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...