Помер відомий український поет і прозаїк Юхим Ярошевський

Помер відомий український поет: автор культової прози "Провінційний роман-с"

У неділю, 21 березня, у Німеччині помер відомий літературний діяч одеського андеграунду 1970-80-х років Юхим Ярошевський. Йому було 86 років. Про смерть митця заявив директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд, зазначають Патріоти України.

Юхим Ярошевський є автором культової в одеському самвидаві 1970-х-80-х рр. прози "Провінційний роман-с", яка вперше була видана в 1998 році в Нью-Йорку. Пізніше її перевидавали в Мюнхені, Санкт-Петербурзі, Одесі.

Цікаво, що Ярошевський в радянський час не друкувався, а був відомий як письменник і поет одеського андеграунду. Він працював викладачем російської літератури.

Перша публікація його віршів з'явилася у газеті "Одеський вісник" в 1992 році, коли Ярошевскому було вже 57 років. Пізніше збірки його віршів були надруковані в літературних журналах України, Росії, Ізраїлю та Німеччини.

У 2000 році Ярошевський став переможцем конкурсу "Мережевий Дюк" на кращий твір, присвячений Одесі у категорії "Проза".

На початку нульових вийшов збірник віршів "Поети пишуть в стіл" і друга книга прози "Королівське літо" з авторськими ілюстраціями. У 2010 році була опублікована книга віршів Ярошевського "Холодний вітер півдня".

У 2008 році Юхим Ярошевський виїхав жити до Німеччини на постійній основі.

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...