Помер відомий український поет, лауреат Шевченківської премії

У Миколаївській області на 66-му році життя помер відомий радянський і український поет, публіцист, есеїст, перекладач Дмитро Кремінь. Про це розповіла на своїй сторінці в Facebook секретар Національної спілки письменників України Тетяна Винник, повідомляють Патріоти України.

Дмитро Дмитрович Кремінь народився 21 серпня 1953 року в селі Суха Іршавського району Закарпатської області. Закінчив філологічний факультет Ужгородського університету. Під час навчання разом з друзями займався самвидавом і випустив альманах "Скриня". За публікації в альманасі Кремінь був підданий критиці і репресіям. У нього був проведений обшук і вилучені рукописи.

Після навчання став працювати викладачем у Миколаївській області. Паралельно займався творчою та журналістською діяльністю.

В 1979 році став членом Національної спілки письменників. У 2010 році зайняв пост голови Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України та пост головного редактора журналу "Соборна вулиця".

Володар багатьох літературних премій, в тому числі і державної премії України імені Тараса Шевченка за збірку поезій "Пектораль". У 2016 році отримав звання Заслуженого діяча мистецтв України. Також Дмитро Кремінь займався перекладами з німецької, грузинської, осетинської, російської та інших мов.

"Щойно зателефонувала голова Миколаївської письменницької організації НСПУ Віра Марущак, повідомила сумну звістку: сьогодні пішов у засвіти поет, перекладач, публіцист, есеїст, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Шевченківської премії Дмитро Дмитрович Кремінь", - повідомила на своїй сторінці Тетяна Винник і висловила співчуття рідним.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...