Помер відомий український письменник

За творами Юрія Мушкетика знято кінофільм "Біла тінь", а також фільми "Позиція", "Біль".

Юрій Мушкетик. Фото: Корреспондент.net.

Уранці 6 червня помер 90-річний Юрій Мушкетик, один із класиків новочасної української літератури. Про смерть автора десятків культових творів написав голова Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський в Facebook, передають Патріоти України.

"Гайдамаки", "Серце і камінь", "Яса", "Останній гетьман" - належать перу Мушкетика. З 1956 року Юрій Михайлович працював заступником редактора і головним редактором журналу "Дніпро". До 2001 року очолював Національну спілку письменників України.

За творами Мушкетика знято кінофільм "Біла тінь", фільми "Позиція", "Біль". Його книги перекладені багатьма мовами - литовською, болгарською, німецькою, іспанською. "Письменник не може не писати. Якщо може - то не письменник, графоман", - казав він.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...