Помер всесвітньо відомий італійський модельєр

Італійський кутюр'є Роберто Каваллі помер у віці 83 років. Модельєр тривалий час хворів. Про це повідомляє італйське видання Corriere della Sera в п'ятницю, 12 квітня, передають Патріоти України.

У модельєра залишилося шестеро дітей. Останній, син Джорджіо, народився у 2023 році, коли дизайнерові виповнилося 82 роки.

Каваллі народився 1940 року в італійському місті Флоренція. Він навчався в знаменитій Флорентійській художній академії, що дала йому необхідні для подальшої роботи знання в галузях дизайну та образотворчого мистецтва. Однак диплом він так і не здобув.

За часів свого студентства зробив ряд робіт, на які звернули увагу найбільші трикотажні фабрики Італії. На початку 1970-х рр. Каваллі винайшов і запатентував новітню процедуру нанесення малюнків на шкіру і представив публіці свої роботи в області клаптевої техніки.

У 1972 році він провів свій перший показ мод в знаменитому флорентійському особняку Палаццо Пітті. У цьому ж році Каваллі відкрив свій перший модний бутік в Сен-Тропе (Франція).

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...