Помер всесвітньо відомий італійський модельєр

Італійський кутюр'є Роберто Каваллі помер у віці 83 років. Модельєр тривалий час хворів. Про це повідомляє італйське видання Corriere della Sera в п'ятницю, 12 квітня, передають Патріоти України.

У модельєра залишилося шестеро дітей. Останній, син Джорджіо, народився у 2023 році, коли дизайнерові виповнилося 82 роки.

Каваллі народився 1940 року в італійському місті Флоренція. Він навчався в знаменитій Флорентійській художній академії, що дала йому необхідні для подальшої роботи знання в галузях дизайну та образотворчого мистецтва. Однак диплом він так і не здобув.

За часів свого студентства зробив ряд робіт, на які звернули увагу найбільші трикотажні фабрики Італії. На початку 1970-х рр. Каваллі винайшов і запатентував новітню процедуру нанесення малюнків на шкіру і представив публіці свої роботи в області клаптевої техніки.

У 1972 році він провів свій перший показ мод в знаменитому флорентійському особняку Палаццо Пітті. У цьому ж році Каваллі відкрив свій перший модний бутік в Сен-Тропе (Франція).

Серед підозрюваних - начальник жертви: У Польщі з особливою жорстокістю вбили українця

четвер, 16 травень 2024, 19:14

У Польщі з особливою жорстокістю вбили 48-річного українця. Затримано трьох громадян Польщі, серед яких начальник і колега вбитого. Про це повідомляє Wiadomosci з посиланням на місцеву прокуратуру, передають Патріоти України. Убивство сталося в Рокічин...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...