Помер видатний український філолог та викладач

Олександр Пономарів був доктором філологічних наук, професором кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Видатний українській мовознавець, доктор наук, професор Олександр Пономарів помер у віці 84 років у середу, 14 жовтня. Про це повідомила дружина мовознавця, передають Патріоти України.

Останнім часом професор дуже хворів, адже мав перелом хребта. У коментарі hromadske директор Інституту журналістики, де раніше викладав Олександр Пономарів, Володимир Різун сказав, що професор помер 14 жовтня о 7 ранку. За його слова, останній рік він лежав у лікарні і був «у поганому стані». Різун додав, що похорони відбудуться 17 жовтня, а додаткова інформація про те, коли саме відбудеться прощання, з’явиться на сайті закладу.

У червні повідомлялося, що професор Пономарів потрапив до лікарні у тяжкому стані — він упав і зламав хребет. Тоді колеги мовознавця організували збір коштів для його лікування. 17 жовтня йому повинно було виповнитися 85 років.

Олександр Пономарів був доктором філологічних наук, професором кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка і заступником голови Всеукраїнського товариства Просвіта імені Тараса Шевченка.

Професор Пономарів — автор понад 250 наукових, науково-популярних та науково-публіцистичних праць з історії, стилістики та культури української мови. Окрім цього він вів блоги на BBC News Україна, де пояснював правила слововживання.

Джерело: ВВС Україна

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...