Помер зірковий французький кіноактор

У вівторок, 22 грудня, у Франції помер знаменитий актор Клод Брассер. Йому було 84 роки. Його кар'єра в кіно тривала понад 60 років, повідомляють Патріоти України.

Брассер є володарем двох премій «Сезар». Уряд Франції нагородив його орденом Почесного легіону. Брассер користувався популярністю далеко за межами своєї батьківщини завдяки фільмам «Бум» і «Бум-2», «Королі жарту», «І слони бувають невірні».

Клод Еспінасс (справжнє прізвище артиста) народився 15 червня 1936 року в Нейї-сюр-Сен в акторській родині. Його прадід заснував династію циркових акробатів. А його батько П'єр Брассер по праву вважається одним з кращих акторів французького кінематографа. Мати Одетт Жуає була актрисою і письменницею. Її хрещеним батьком був Ернест Хемінгуей.
У 1957 році Клод потрапив в армію і служив у французькому десанті в Алжирі. Вирішивши піти по стопах батьків, він взяв прізвище батька. Його дебют відбувся в 1956 році у фільмі «Зустріч в Парижі». Через два роки він зіграв одну з великих ролей в драмі «Сильні світу цього», де його партнером став Жан Габен.

Перший «Сезар» Брассеру вручили в 1977 році за роль в комедії «І слони бувають невірні». У 1980 році головною кінопремією Франції було відзначено його роботу в кримінальній драмі «Війна поліції».

Клод все життя захоплювався спортом. У 60-х він виступав за збірну Франції з бобслею. Крім того, став переможцем автогонки Париж - Дакар в парі з бельгійським гонщиком Жакі Іксом.
Актор був одружений двічі. У березні 1961 року його дружиною стала модель Пеггі Рок. Незабаром вони розлучилися. Пеггі визначилася зі своєю сексуальною орієнтацією і стала партнеркою письменниці Франсуази Саган. Брассер же в 1970 році одружився із Мішель Камбон, яка народила йому сина Олександра. Він теж став актором, знявся в 10 фільмах і більш ніж 20 серіалах.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...