Помер знаменитий американський актор, голос котрого знав увесь світ

Джонс у ролі Отелло в постановці Марка Тейпера в Лос-Анджелесі в 1971 році

У віці 93 років помер американський актор Джеймс Ерл Джонс, який озвучував персонажа Дарта Вейдера у Зоряних війнах, передають Патріоти України з посиланням на АР.

Смерть підтвердив агент Баррі МакФерсон, зазначивши, що Джонс помер у своєму будинку в регіоні Гудзонської долини в Нью-Йорку в понеділок вранці.

Він знімався в таких фільмах, як Доктор Стрейнджлав, або Як я перестав боятися і полюбив бомбу Стенлі Кубріка, Конан-варвар, Поїздка в Америку з Едді Мерфі, Поле його мрії з Кевіном Костнером, Полювання за Червоним Жовтнем, Ігри патріотів, Пряма і явна загроза (у двох останніх - разом з Харрісоном Фордом).

Він відомий як голос CNN з фразою "This is CNN". Його роботи в анімації, аудіокнигах і закадровому озвученні стали легендою в галузі.

Найбільшу популярність Джеймс Ерл Джонс отримав, озвучивши Дарта Вейдера у Зоряних війнах. Він також озвучував Муфасу у Королі Леві.

Джонс став володарем численних нагород, зокрема дві премії Еммі, Золотий глобус, Греммі, Національну медаль мистецтв та почесну премію Оскар. У 2022 році один із театрів на Бродвеї був перейменований на його честь. На Бродвеї він дебютував у 1958 році в Світанок у Кемпобелло.

В Україні відкрили прийом заявок на виплату 10,8 тис. грн: Ось хто отримає допомогу

вівторок, 10 вересень 2024, 10:56

В Україні сьогодні, 9 вересня, розпочався прийом заявок на отримання виплат від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Сума виплати стандартна для міжнародних організацій – 3600 грн на місяць на три місяці, тобто загалом 10 800 грн. Отримати таку до...

Заклали цифри лише до вересня: У бюджеті закінчились гроші на виплати зарплат та "бойових" українським військовим, - нардеп

вівторок, 10 вересень 2024, 10:24

В бюджеті закінчились гроші на виплати зарплат та "бойових" українським військовим. Про це в ефірі телеканалу "Київ24" заявив народний депутат від партії "Батьківщина", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Іван Крулько, пере...