Доля його не шкодувала: Помер знаменитий футбольний тренер, який пережив смерть дружини, самогубство сина та ампутацію обох ніг

Найтитулованіший тренер в історії норвезького футболу, знаменитий наставник "Русенборга" та збірної країни Нільс Арне Егген помер у віці 80 років, повідомляє futball.no, передають Патріоти України.

В роки карʼєри футболіста він виступав на позиції захисника за «Русенборг» та «Валеренгу», ставши триразовим чемпіоном країни.

Значно більших успіхів Нільс Арне Егген досяг на тренерському терені. Він очолював «Русенборг» 23 роки протягом шести періодів між 1971 та 2010 роками, вигравши з командою 14 титулів чемпіона Норвегії (ще одне чемпіонство він здобув із «Моссом») та шість національних Кубків. Зі скромним клубом він вісім сезонів поспіль грав у Лізі чемпіонів (зокрема, протистояв київському «Динамо»), сенсаційно перемігши у 1996 році на шляху до чвертьфіналу турніру титулований «Мілан».

В останні роки фахівець мав серйозні проблеми зі здоров'ям. 2015-го Нільсу Арне пересадили нирку, 2018-го ампутували праву ногу, а 2019-го — ліву.

Крім того, Еггену довелося пережити втрату близьких. У 2011 році від раку померла його дружина Карін, а в лютому 2012-го він поховав свого 51-річного сина Кнута Торбьорна, який свого часу грав за батька в «Русенборзі» і вчинив самогубство.

На знак визнання заслуг легендарного тренера Нільса Арне Еггена, якого називали Сером Алексом з Тронхейма (на честь Алекса Фергюсона), біля домашньої арени «Русенборга» стадіону «Леркендал» встановлено його статую.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...