Померла 92-річна зв’язкова УПА, яка нещодавно віддала свою найулюбленішу сукню із заслання на маскувальні сітки для ЗСУ

На Рівненщині померла зв'язкова УПА Любов Погонюк, яка після повномасштабного вторгнення віддала свою зелену сукню, пошиту у засланні, на матеріал для маскувальних сіток. Про смерть 92-річної здолбунівчанки повідомив 15 лютого міський голова Здолбунова Владислав Сухляк.

З початку війни в Україні жінка підтримувала українських військових грошима і передавала власні речі на маскувальні сітки.

Любов Погонюк народилася у 1930 році в селі Кунин, в 14 років стала зв’язковою УПА. За зв'язок з українським рухом опору в роки війни Любов Погонюк заарештували, катували, а тоді – відправили на багаторічне заслання до Магадану. Жінка повернулася в Україну після майже двадцяти років заслання на чужині. З собою забрала найдорожче – фотографії та зелену сукню.

Темно-зеленій сукні з пояском та ажурним комірцем – понад пів сторіччя. Її жінка берегла все життя, а віддати вирішила після початку повномасштабного вторгнення РФ.

«Торік про Любов Погонюк дізналася чи не вся країна, коли вона віддала свою зелену сукню, пошиту у засланні, на матеріал для маскувальних сіток. Цю сукню передали до музею», – зазначив Сухляк.

Зелену сукню волонтери не порізали, а передали в Національний музей історії України у Другій світовій війні.

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...