Померла легендарна французька актриса

Французька актриса Анук Еме померла у віці 92 років. Про смерть актриси повідомила у соцмережах її дочка Мануела Папатакіс, передають Патріоти України.

«Я була поряд з нею, коли вона померла сьогодні вранці у своєму будинку в Парижі», – написала вона. За майже 70-річну кар'єру у кінематографі актриса зіграла у 74 фільмах та серіалах. Свою першу роль Ніколь Франсуаз Флоренс Дрейфус, яка пізніше взяла псеводонім Анук Еме, зіграла у 13 років у фільмі «Будинок на морі», що вийшов у 1946 році.

1959 року Анук Еме знялася у фільмі «Солодке життя» Федеріко Фелліні, а 1963 року зіграла роль у «Вісім з половиною» цього режисера. Етапною в кар'єрі актриси, пише Le Mond у некролозі, стала головна роль у фільмі «Лола» (1961) режисера Жака Демі. І сам фільм, і Анук Еме за роботу у ньому було номіновано на британську кінопремію BAFTA.

Премію BAFTA Анук Еме отримала через кілька років за її роль у фільмі «Чоловік і жінка» Клода Лелуша. Картина, в якій з Еме зіграв Жан-Луї Трентіньян, була удостоєна десятків нагород, включаючи «Оскар» та Гран-прі Канського кінофестивалю. У 1980 році Еме отримала нагороду найкращій актрисі на Каннському фестивалі за роботу у фільмі «Стрибок у порожнечу» Марко Беллоккіо.

У 1994 році Еме з'явилася у фільмі Роберта Олтмана «Прет-а-порте», а замикає її фільмографію стрічка «Кращі роки життя» Клода Лелюша, яка вийшла у 2019 році. У цьому фільмі - третьому сіквелі «Чоловіки і жінки» - Еме знову зіграла з Жан-Луї Трентіньяном.

Анук Еме була чотири рази заміжня. З першим чоловіком Едуардом Циммерманном прожила лише рік. Вдруге вийшла заміж за греко-французького актора Нікоса Папатакіса, у шлюбі народила дочку Мануелу. Третім чоловіком зірки став французький актор та композитор П'єр Бару. Вчетверте актриса одружилася з англійським актором Альбертом Фінні. Пара розлучилася в 1978 році.

Може постраждати телевізор, холодильник та бойлер: Як підготувати техніку до відключень світла

субота, 28 вересень 2024, 0:10

Українцям варто захистити свою техніку через можливі стрибки напруги під час нових відключень. Бажано не лише вимикати телевізор, холодильник, бойлер та іншу техніку з розеток, а й встановити реле напруги, передають Патріоти України. Про це йдеться у м...

"Не шукайте глибини там, де пробите дно": Український військовий різко висловився про СЗЧ Гнезділова

п’ятниця, 27 вересень 2024, 23:55

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко прокоментував заяву військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова про самовільне залишення служби. Свою думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. ...