Померла легендарна українська прима-балерина і педагог

У суботу, 4 травня, на 76-му році життя померла народна артистка України, балерина Леонора Еллінська. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровського академічного театру опери та балету, котрому артистка віддала багато років творчого життя, зазначають Патріоти України.

"З почуттям глибокої скорботи повідомляємо про смерть прима-балерини Дніпропетровського академічного театру опери та балету, педагога-репетитора, заслуженої артистки РРФСР, народної артистки України Еллінської Леонори Михайлівни", - йдеться в повідомленні.

На сцені Еллінська втілювала образи Одетти-Оділлії в "Лебединому озері", Аврори в "Сплячій красуні", Попелюшки і Жизелі в однойменних балетах, Фрігії в "Спартаку", Німфи в "Лісовій пісні", Ширін в "Легенді про любов", Геро - "Багато шуму з нічого", Аліман - "Материнське поле", Мерседес - "Дон Жуан" та ін.

Останній спектакль, в якому танцювала прима, - балет "Це танго в червні", який відбувся 22 травня 2011 року. На той момент їй було 67 років.

Леонора Еллінська народилася 22 квітня 1944 року в місті Артемівський, Свердловської області РРФСР. Закінчила Пермське хореографічне училище, з 1963 по 1974 рік була солісткою Горьковського театру опери і балету. У Дніпропетровському театрі опери та балету працювала з 1975 року.


"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...