На Одещині знайшли село-привид без жодного жителя - остання його мешканка померла у повній самоті

В Одеській області вимерло ціле село Іванівка, проте воно досі лишається на карті. Про останню мешканку села розповів журналіст Ігор Столяров у Facebook. Він зазначив, що жінка померла минулого року, проте про її смерть він дізнався лише зараз. Перед смертю бабуся жила на самоті. Після цього у населеному пункті не лишилося людей, передають Патріоти України.

При цьому село-привид у Знам'янській територіальній громаді Березовського району досі залишається на карті. За словами Столярова, бабуся Маруся декілька років лишалася єдиною мешканкою села Іванівка. Коли до жінки іноді заходили гості, вона розповідала їм про свою молодість, а також казала, що мріє про відродження рідного села.

"Практично до дня смерті Маруся жила одна у селі Іванівка. Розмовляла з двома песиками, які бігали у її дворі. А навколо вулиця зі зруйнованих хатин…", – зазначив Столяров.

Журналіст також звернув увагу на байдужість чиновників. За його словами, він неодноразово писав про важке життя у селах, проте на опубліковану інформацію місцеві чиновники не звертали увагу. "Я багато писав про нестерпне життя сіл, але чиновники, як правило, не хотіли міняти життя людей на краще, а частіше думали, як мені помститися за правду", – пише журналіст.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...