"Померла вночі": Сергій Жадан повідомив про горе в родині

Український письменник, музикант та військовий Сергій Жадан повідомив про горе у родині, передають Патріоти України

Так, зі слів музиканта, не стало його тітки - поетеси Олександри Ковальової.

"Сьогодні вночі померла Олександра Ковальова - українська поетка, перекладачка, педагог, громадська діячка. Моя тітка", - написав Сергій.

В одному зі своїх інтерв'ю він ділився, що саме ця людина і сформувала його уявлення про письмо, а також асоціювалася у нього з літературою.

Користувачі мережі у коментарях під дописом зазначають, що жінка була чудовою поеткою і дуже доброю людиною.

Сергій Жадан повідомив про горе в родині: "Померла вночі"

Олександра Ковальова (фото: facebook.com/oleksanda.kovalyova)

Коротка біографія Олександри Ковальової

Олександра Прокопівна народилася 28 листопада 1948 року у селі Бондареве Старобільського району Луганської області. Закінчила факультет іноземних мов Харківського державного університету.

Кандидат філологічних наук, доцент факультету іноземної філології Харківського національного педагогічного університету.

Сергій Жадан повідомив про горе в родині: "Померла вночі"

Скріншот

Сергій Жадан часто гостював у неї в юності в Харкові. Олександра Прокопівна познайомила його з письменниками, політиками, музикантами, журналістами, які "виступали за українську незалежність".

Жінка є авторкою поетичних збірок: "Степові озера", "Обрії", "На два голоси", "На два голоси" (українською та німецькою мовами, у співавторстві з Наду Шмідт), "Абетка доброти" (книга для дітей), "Осіння проща", "Ходім туди, де спить трава" (українською, англійською, німецькою мовами, у співавторстві з Ольгою Тільною), а також книг прози "Триблаженне дерево", "Овлур та інші повісті".

Здобула чисельні нагороди, зокрема премію ім. Костя Гордієнка (2008), Харківську обласну премію ім. О. Масельського (в номінації "Поезія»" - у 2010 році, а в номінації "Проза" - у 2018), премію журналу "Березіль" (1996, 2008, 2011), премію міжнародного конкурсу "Бути людиною" (2018).У 2000 році була стипендіаткою міста Нюрнберга. Членкиня Національної спілки письменників України (з 1983 року).

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...