Померла зірка фільмів про Гаррі Поттера та серіалу "Аббатство Даунтон"

У п’ятницю, 27 вересня, у віці 89 років померла британська акторка Меггі Сміт, відома за ролями у фільмах про пригоди Гаррі Поттера та серіалу Аббатство Даунтон. Про смерть знаменитої акторки повідомила її родина, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

За словами її синів Тобі Стівенса та Кріса Ларкіна, акторка померла у лікарні. «З великим сумом ми повинні оголосити про смерть дами Меггі Сміт. Вона мирно померла в лікарні сьогодні рано вранці, у п’ятницю, 27 вересня. Поруч із нею перебували її родина і друзі. Вона залишила двох синів і п’ятьох люблячих онуків, які спустошені втратою їх незвичайної матері та бабусі», — йдеться в повідомленні.

Родина подякувала персоналу лікарні Челсі та Вестмінстера за турботу за МеггіСміт в останні дні і попросила про конфіденційність.

Попри поважний вік Меггі Сміт продовжувала зніматися. Так, останні два фільми з її участю Клуб дивовижей та Абатство Даунтон: Нова епоха вийшли у 2023 та 2022 роках відповідно.

Загалом Меггі Сміт знялася у понад 50 фільмах, є володаркою двох Оскарів за фільми Розквіт міс Джин Броді (1969) і Каліфорнійська сюїта (1978). Також вона є володаркою чотирьох премій Золотий глобус і чотирьох номінацій на Оскар.

Сучасне покоління глядачів обожнює Меггі Сміт за роль професорки Міневри Макґонеґелл у серії фільмів про Гаррі Поттера. Легендарна британська акторка також зіграла яскраву роль Вайолет Кроулі у надзвичайно популярному серіалі про Едвардіанську епоху Абатство Даунтон.

Меггі Сміт дебютувала на великій сцені у віці 18 років, зігравши в постановці Дванадцятої ночі. А першу роль у кіно вона зіграла у фільмі Дитина в домі в 1956 році. Загалом кар'єра Сміт в театрі, кіно і на телебаченні охоплює понад 60 років.

У 1990 році королева Єлизавета ІІ королева Єлизавета II присвоїла Сміт звання Дами за внесок у мистецтво, зробивши членом Ордену почесних супутників.

"Мій ухід додому вартує загибелі та каліцтва 10 новобранців": Тетяна Чорновол висловила несподівану точку зору щодо демобілізації

п’ятниця, 27 вересень 2024, 21:54

Українська військовослужбовиця та екснардепка Тетяна Чорновол заявила, що, ті хто давно воює, мають більше шансів на виживання, аніж новобранці. За її словами, Україна має зробити все, аби бажання військових повернутися додому поступилося бажанню профе...

У мережі написали про захоплення столичного ТРЦ SkyMall, в поліції розповіли, що сталося насправді

п’ятниця, 27 вересень 2024, 21:40

Надвечір 27 вересня, в мережі ширилась інформація про захоплення торгового центру SkyMall, що знаходиться в Києві. Однак правоохоронці це спростували. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Національну поліцію України. "Інформація щодо за...