Померли вже 50 осіб: У Індії вирує найсильніша спека за всю історію

Індія переживає неймовірно спекотне літо, і частина столиці Делі цього тижня зафіксувала найвищу температуру в країні – 52,9 °С. За тиждень спека забрала життя щонайменше 50 людей. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Щонайменше 15 людей померли від підозри на тепловий удар в східних штатах Індії Біхар і Одіша в четвер, оскільки регіон охопила виснажлива спека, що, як очікується, триватиме до суботи.

У той час як температура в північно-західній і центральній Індії, як очікується, знизиться в найближчі дні, спека, що панує над східною Індією, ймовірно, триватиме ще два дні, повідомляє Метеорологічний департамент Індії (IMD).

У четвер в державній лікарні в регіоні Руркела в штаті Одіша повідомили про смерть 10 осіб, а в місті Аурангабад в штаті Біхар від сонячного удару померло п'ятеро людей. Ще семеро людей померли дорогою до лікарні, проте точну причину їх смерті ще визначать лікарі після розтину. Троє людей померли від ймовірного теплового удару в штаті Джаркханд, повідомляють місцеві ЗМІ.

Уряд регіону Одіші заборонив своїм співробітникам перебувати на вулиці від 11 до 15 години, коли температура досягає максимуму.

У Делі, де через високу температуру птахи та дикі мавпи непритомніли, а міський зоопарк обладнав басейни та спринклери, щоб принести полегшення своїм 1200 мешканцям.

На території Малої Азії знайшли незвичайне поховання гладіатора (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 22:40

У Туреччині археологи зробили незвичайне відкриття всередині багатовікової базиліки. Вони розкопали поховання, наповнене людськими кістками, яке, можливо, колись належало римському воїну. Цей стародавній саркофаг, якому, як вважають, близько 1 800 рокі...

"Круто, молодці": Відомий український боксер допомагає другу Кадирова (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 22:02

Відомий український боксер Єгор Великовський допомагає росіянину Артуру Бетербієву готуватися до бою за титул абсолютного чемпіона світу у напівважкій вазі з іншим представником РФ Дмитром Біволом. Про це сам Великовський розповів на своїй сторінці в I...