Помісь крокодила, броненосця та кабана: Поруч з Україною вчені знайшли останки доісторичної рептилії (фото)

Команда дослідників з Інституту палеобіології Польської академії наук (PAN) і Варшавського університету (UW) виявила на південному заході Польщі скам'янілості невідомого раніше виду вимерлої рептилії - етозавра. Про це розповідає Nauka w Polsce, передають Патріоти України.

Етозавр (Aetosauria) - доісторична чотиринога рептилія, що жила в пізньому тріасі на території нинішніх Північної Америки, Південної Америки, Європи, Гренландії, Індії і Марокко. Палеонтологи знайшли щелепну кістку і фрагменти панцира етозавра віком 210 мільйонів років в селі Коцури. Вид назвали Kocurypelta silvestris.

Як зазначив Лукаш Чепінський з Інституту еволюційної біології UW, у невідомого етозавра налічувалося дуже мало зубів. При цьому вони були зміщені до передньої частини черепа. У інших етозаврів зазвичай багато зубів.

На думку вчених, особини нового виду досягали трьох метрів в довжину. Вони виглядали як помісь крокодила, броненосця і кабана. Ймовірно, тварини були всеїдними. Вони харчувалися переважно рослинами і дрібними безхребетними.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...