Помітив грифи "конфіденційно": Пенсіонер купив військову таємницю Китаю менш ніж за долар

Дідусь ознайомився зі змістом документів й помітив на сторінках грифи "конфіденційно" та "секретно". Як пише видання Business Insider, пенсіонер, якого називають "дідусем Чжаном", придбав у магазині з продажу вторинної сировини чотири томи секретних військових документів Китаю. Про це в соціальних мережах заявило тамтешнє Міністерство державної безпеки, передають Патріоти України.

Повідомляється, що Чжан є колишнім співробітником державного підприємства і колекціонує військові газети та журнали. Одного дня чоловік проходив повз магазин й побачив два мішки макулатури з книгами на військову тематику. Його зацікавило чотири томи, які він і купив.

Вдома Чжан детальніше ознайомився зі змістом цих видань й помітив на сторінках грифи "конфіденційно" та "секретно". Пенсіонер одразу ж повідомив про це на гарячу лінію Міністерства державної безпеки. Після цього до будинку чоловіка ввірвалися співробітники інституції й вилучили всі документи.

Як пізніше з’ясувалося, придбані Чжаном матеріали була частиною восьми томів з 200 секретними документами, які мали утилізувати двоє військовослужбовців таємного підрозділу, котрі фігурують в цій історії як Го і Лі. Агенти отримали завдання подрібнити папери, але замість цього продали їх на завод з перероблення макулатури за ціною близько 0,06 долара за фунт. Цікаво, що вся партія важила близько 60 фунтів, тобто дует отримав менш як 4 долари доходу.

Міністерство розкритикувало співробітників за порушення конфіденційності та жадібність. Утім, зазначається, цей інцидент не призвів до значного витоку розвідувальних даних.

Го та Лі, а також всі інші відповідальні особи, будуть притягнуті до відповідальності згідно з китайським законодавством.До речі, протягом останніх місяців Міністерство державної безпеки Китаю регулярно закликає громадськість повідомляти про іноземних шпигунів. Ці заяви з’явилися на тлі посилення напруженості у відносинах з США.

Варто знати! Як отримати електронний рецепт на ліки без мобільного телефона

середа, 26 червень 2024, 18:44

У Судово-юридична газета українцям нагадали про те, чи можна отримати електронний рецепт без мобільного телефона, передають Патріоти України. За словами Національної служба здоров'я України, отримати е-рецепт на "Доступні ліки" чи рецептурний препарат ...

Раковини брудні, душові кабіни зламані: ЗМІ шокували умовами для українців, які пропонує найбільший притулок для біженців у Німеччині

середа, 26 червень 2024, 17:30

Журналісти швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung були шоковані умовами для українських біженців у берлінському притулку у аеропорту Тегель, та назвали його абсолютно не пристосованим для тривалого перебування осіб і катастрофою, передають Патріоти...