Помре 80 млн людей за два дні! Вчені б'ють на сполох через страшну хворобу Х


Землю може охопити страшний спалах грипоподібної хвороби, яка вб'є 80 млн осіб по всьому світу менш, ніж за два дні. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, передають Патріоти України.

Вчені надали звіт та заявили про реальну загрозу. При цьому глобальна рада з моніторингу готовності (GPMB) сьогодні заявила, що світ зараз знаходиться під "гострим ризиком" пандемій.

"Загроза поширення пандемії по всій земній кулі реальна. Динамічний патоген здатний вбивати десятки мільйонів людей, руйнувати економіку і дестабілізувати національну безпеку", – запевнили вчені.

У доповіді говориться, що, оскільки світ став більш взаємозалежним, смертельний патоген може поширитися по всьому світу протягом 36-50 годин. У той же час невідомий вірус-вбивця може знищити майже 5% світової економіки і привести до соціального хаосу.

Також вчені заявили, що сьогодні світові все важче справлятися з епідемічними вірусними захворюваннями, такими як лихоманка Ебола, грип і атипова пневмонія. У разі пандемії багато національних систем охорони здоров'я, особливо в бідних країнах, впадуть.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...