"Помстився" за мусульман Палестини: Громадянин Франції з криком "Аллаху Акбар" вчинив різанину у Парижі

Французькі ЗМІ дізналися деталі про зловмсника, який скоїв терористичний напад з ножем біля Ейфелевої вежі в суботу, 2 грудня. Він убив одну людину і поранив ще двох. Про це повідомляє Le Figaro, передають Патріоти України.

Чоловік накинувся з ножем та молотком на перехожих, внаслідок чого загинув німецький турист. До того, як нападника затримала поліція, він встиг поранити ще двох людей. Загиблий чоловік — громадянин Німеччини, який народився на Філіппінах.

Зловмисник під час нападу кричав "Аллаху Акбар". Його затримали. Нападник – 26-річний громадянин Франції Арман Раджабпур-Міяндоаб. Він народжений вже у Франції в родині емігрантів з Ірану. Його батьки, які втекли від іранського режиму, не є мусульманами.

Як повідомило Le Figaro джерело в поліції, цей хлопець "відомий розвідувальним службам і службам юстиції" своїм зв'язком з радикальними ісламістами і психологічними розладами. "Він перебував на психіатричному та неврологічному лікуванні", — підтвердив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен.

Нападник припинив лікування від наркотиків кілька місяців тому. Хлопець уже відбув 4-річне ув'язнення за підготовку теракту. У той час він також розглядав можливість виїзду до Сирії для участі у бойових діях на стороні ІДІЛ.

Після затримання він заявив поліції, що "не може миритися з тим, що мусульмани гинуть в Афганістані та Палестині", а також звинуватив Францію у підтримці Ізраїлю.

Арман Раджабпур-Міяндоаб безпосередньо перед нападом опублікував відео у соцмережах, де заявив про підтримку "Ісламської держави" і те, що хоче "помститися за мусульман".

Центр аналізу тероризму (CAT) уточнює, що терорист був знайомий із чеченцем Абдуллою Анзоровим, який у 2020 році жорстоков вбив вчителя Самюеля Паті,

18-річний уродженець Москви чеченського походження Абдулла Анзор в передмісті Парижа Конфлан-Сент-Онорін відрізав кухонним ножем голову 47-річному вчителю географії та історії коледжу Буа-д'Ольн Самюелем Паті. Сам терорист був убитий патрульними поліцейськими. Причиною злочину була демонстрація викладачем на уроках карикатур з журналу Charlie Hebdo на засновника ісламської релігії пророка Мухаммеда.

Крім того Раджабпур-Міяндоаб був знайомий з Лароссі Абдаллою — виконавцем подвійного вбивства поліцейських у 2016 році, та ще одним ісламістом, що перерізав горло 85-річному католицькому священикові просто під час месси.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...