Помилка екіпажу була смертельною: У РФ вертоліт Мі-8 спалахнув під час посадки (відео)

У російському Забайкаллі 1 травня розбився транспортно-бойовий гелікоптер Мі-8. Він здійснив жорстку посадку і згорів у полі біля аеродрому. НП, яка могла трапитися через помилку екіпажу, померла людина і є постраждалі. Про це повідомляє пропагандистське російське агентство ТАСС із посиланням на екстрені служби, передають Патріоти України.

Наголошується, що Мі-8 не зміг вдало приземлитися на аеродромі у місті Могоча Забайкальського краю РФ. Під час посадки авіамашина вдарилася об землю і спалахнула. "Вертоліт пролетів дуже низько над землею. Диму не було видно", – говорили очевидці.

Попередньо, на борту Мі-8 перебувало 15 осіб. Нині підтверджено смерть одного члена екіпажу. Ще п'ятеро постраждали й були госпіталізовані. Стан тих, хто вижив, у крайовому МОЗ, оцінювали як задовільний.

У мережі з'явилися кадри з місця НП, де карета швидкої допомоги забирає постраждалих, поки рятувальники намагаються загасити палаючий Мі-8. За даними російського МНС, пожежу гасили фахівці з Могочинського пожежно-рятувального гарнізону.

Пізніше джерела ТАСС заявили, що як пріоритетні версії причини жорсткої посадки Мі-8 в Забайкаллі розглядаються помилка екіпажу і відмова техніки. Деякі росЗМІ пишуть, що вертоліт прилетів із Благовіщенська для допомоги у гасінні пожеж.

Інформагентство "Чита.Ру" зазначає, що Мі-8, який розбився, був законтрактований для роботи на місцях природних пожеж у районі. Він належить компанії "Мостовик".

"Вертоліт краю не належить, техніка контрактується для роботи на пожежах, щоб доправляти людей... Одна людина загинула, п'ятеро в задовільному стані проходять обстеження, решта постраждали незначно. Скільки точно було людей на борту, поки сказати не можемо", – заявили в управлінні пресслужби та інформації уряду Забайкальського краю.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...