Помилка по Фрейду? Соратник Медведчука привітав усіх з 9 травня плакатом з гітлерівськими солдатами (фото, відео)

Депутат Житомирської обласної ради від ОПЗЖ Костянтин Черпіцький потрапив у скандал через те, що привітав ветеранів з 9 травня білбордом, на якому зображені солдати гітлерівської армії. Про конфуз з соратником Віктора Медведчука у своєму Telegram-каналі розповів блогер donetchanyn, передають Патріоти України.

У чому суть скандалу

На рекламному щиті депутата показаний момент, коли гітлерівські солдати йдуть в атаку. Але при цьому поверх цього досить відомого фото надрукована стрічка в кольорах прапора України. Також красується напис: "Дякуємо за перемогу! Дякуємо за життя!" "Депутат Житомирської обласної ради від ОПЗЖ дякує дідові за перемогу. В якості ілюстрації на борді зображені солдати СС, що йдуть в атаку. Чому б і ні", - коментує блогер.

Відзначимо, що фото, використане на білборді, насправді було зроблено під час Другої світової війни, але зображені на ньому солдати дивізії СС "Рейх", які перебігають дорогу на тлі палаючого радянського села.

У чому іронічність ситуації?

Цікаво, що 29 квітня народні депутати від партії ОПЗЖ під час засідання Ради вийшли до трибуни з портретами своїх нібито родичів, загиблих у Другій світовій війні.

Таким чином соратники Черпіцького влаштували подобу пропагандистської акції "Безсмертний полк", яка є популярною в Росії.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...