Помилки ціною у життя: Статистика по коронавірусу в Україні занижена, лікар б'є на сплох

Статистичні дані щодо коронавірусу в Україні занижені, заявила лікар-кардіолог, доктор медичних наук, професор Катерина Амосова, передають Патріоти України.

"Вони точно занижені, тому що у нас великі обмеження щодо доступності ПЛР-тестування - у нас обмежена кількість лабораторій в країні, а у держави й людей обмежений ресурс грошей", - сказала лікар.

Також Амосова звернула увагу на те, що негативний результат ПЛР може бути помилковим. За словами Амосової, тест може бути негативним, навіть якщо правильно взяти матеріал для аналізу (мазок), бо вірус SARS-cov-2 має більшу спорідненість до нижніх дихальних шляхів, ніж до верхніх.

"Тому його відсутність у матеріалі з глотки й носоглотки не гарантує, що його немає в нижніх дихальних шляхах. Саме тому роблять КТ легенів як додатковий метод діагностики. Тобто, коли є симптоми, є двостороння пневмонія клінічно та за даними рентгена і КТ, навіть за умови негативного ПЛР цього достатньо, щоб говорити про клінічний діагноз СOVID-19. Тому до наявної статистики варто ставитися обережно", - підсумувала Амосова.

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...