Поминальні дні: Які обмеження введуть на відвідини кладовищ у провідну неділю

Провідна неділя у 2020 році припадає на 26 квітня, тобто через тиждень після святкування Великодня. У цей день християни моляться на кладовищі та запалюють свічки, згадують близьких та рідних, що померли.

У поминальні дні для українців не вводитимуть додаткові обмеження на відвідини кладовищ. Однак у поліції просять людей не збиратися великими групами та не йти на кладовище усією сім’єю. Про це розповів глава Нацполіції України Ігор Клименко, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, ми людей не втримаємо, якщо хтось захоче піти на кладовища в поминальні дні",
– зауважив він.

Глава Нацполіції водночас зазначив, що місцева влада повинна розповісти та пояснити людям про суворий масковий режим і спробувати "не дозволяти накривати столи на кладовищах".

Тобто, за словами Клименка, йдеться не про заборону відвідування кладовищ. "Як правило, в поминальні дні на кладовищі йдуть великою родиною, а в цей раз нехай іде одна – дві людини. Щоб не було масового зібрання людей, як це заведено в ці дні, особливо, в сільській місцевості", – пояснив він.

Глава Нацполіції додав: місцеві органи влади, священники проситимуть людей бути в масці і не збиратися групами. Поліція ж буде втручатися в ситуацію тільки у виняткових випадках. "Коли ми будемо працювати всі разом, тоді держава буде чути своїх громадян, а громадяни будуть чути державу. Ми вчимося слухати і чути один одного", – підсумував Клименко.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...