Помирати вже не хоче ніхто: Терористи на Донбасі підготувалися до призову місцевих і викликали спротив, - розвідка

Терористи на Донбасі запланували призов місцевого населення

Російські окупанти на Донбасі задумались про проведення призову серед місцевого населення через неукомплектованість своїх 1 та 2 армійських корпусів у Донецькій та Луганській області. Втім, така ініціатива викликала спротив місцевого населення, повідомляється у зведенні Головного управління розвідки на сайті Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Як стало відомо, терористи запланували розпочати призов громадян з окупованих територій на строкову службу з січня 2021 року.

"Для вивчення ставлення так званих "військовозобов’язаних" до проходження строкової служби у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК РФ під час мобілізаційних зборів 23-29 листопада було проведено анонімне опитування "резервістів". Наразі лише 15% респондентів виявили бажання проходження військової служби. Інші ж відповіли, що будуть чинити супротив всіма способами (близько 50%), намагатимуться залишити тимчасово окуповану територію (близько 25%), спробують відкупитися або "відкосити" (10%).

Загалом, як наголосила українська розвідка, командування ЗС РФ продовжує докладати зусиль для підтримання у готовності до застосування оперативного угруповання російських окупаційних військ на сході України.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно