"Пообіцяв "ї**ти як тупих свиней": Новий прокурор Тернопільщини вимагав "клятви вірності" від підлеглих

30-річний Микола Петришин – колишній військовий прокурор Дарницького гарнізону.

Новопризначений прокурор Тернопільської області Микола Петришин нібито влаштував банкет для колег, на якому примушував підлеглих "клястися йому у вірності та готовності виконувати будь-які накази". Про це на своїй сторінці в Facebook заявив адвокат Роман Маселко, посилаючись на власні джерела, передають Патріоти України.

Юрист додав, що Петришин у нецензурній формі нібито погрожував колегам і, ймовірно, був п'яний. "А якщо вони не будуть підкорятися, то пообіцяв їх "ї**ти як тупих свиней", – написав Маселко.

За його даними, Петришину заперечив заступник прокурора Олександр Божко, вказавши на неприпустимість подібних висловів.

"Божко заявив, що він [Петришин] собі дозволяє неприпустиме і прокурор повинен керуватися законом, а не вказівками... Генінспекція відразу ж відреагувала і хотіла перевірити всіх на алкоголь. Але Петришин відмовився. Сьогодні ж [15 вересня] почав використовувати свої повноваження і створювати Божку проблеми на роботі", – написав Маселко.

Як стало відомо із джерел в Офісі генерального прокурора, після інциденту Божко зателефонував голові відомства Ірині Венедиктовій, – нібито щоб вона вплинула на Петришина. Як розповіли джерела, було розпочато внутрішнє розслідування.

OBOZREVATEL зателефонував до Олександра Божка і він підтвердив, що дійсно повідомив Венедиктову про те, що трапилося. "Я не просив вплинути, але керівника я поставив до відома про таку ситуацію вчора [14 вересня]", – сказав Божко. Він додав, що яким буде результат і як буде розвиватися ситуація далі, коментувати не може.

Скриншот

Додамо, 30-річний Микола Петришин – колишній військовий прокурор Дарницького гарнізону. До нього крісло прокурора Тернопільської області займав 35-річний Петро Бойко. Його призначили тільки в січні поточного року, фактично він не пропрацював і 10 місяців.

У декларацію за 2018 рік Петришин вніс квартиру в Києві свого сина, земельну ділянку в столиці, офіс, житловий будинок і квартиру дружини. У власності самого прокурора, згідно з документом, квартира в Яворові Львівської області та ділянка під Києвів.

Крім того, на дружину Петришина оформлені автомобілі Toyota Camry, Mazda CX-7, Kia Rio. На дружину задекларований ще Nissan Qashqai (власником є третя особа). На самого Петришина – Audi A3.

На пресконференції 15 вересня Петришин сказав, що навколо його персони багато пліток і провокацій, передає портал "Реально". "Щодо вчорашніх святкувань зазначу, що такий сигнал дійсно мав місце і був перевірений підрозділами Генінспекції Офісу генерального прокурора. За результатами такої перевірки було встановлено відсутність будь-яких фактичних даних, які б вказували на розпивання алкогольних напоїв, вживання інших напоїв, будь-яких святкувань і взагалі перебування сторонніх осіб в робочий та позаробочий час в моєму особистому кабінеті", – стверджував він. Петришин назвав інформацію щодо святкування на роботі та "клятв" провокацією.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...