Попереду сотні тисяч вироків: У ТЦК розповіли, як звужується "вікно можливостей" для тих, хто досі не оновив дані, і що чекає на цих ухилянтів далі

Переховуватись роками, здригаючись від кожного шурхіту і молячись на амністію, чи добігання кінця терміну дії вироку за давністю років. Отакі перспективи "щасливого" ухилянта, котрого не знайдуть і не відправлять за вироком суду до в'язниці

В Україні досі є чоловіки, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня. Переважну більшість військовозобов'язаних чоловіків, які досі не оновили свої облікові дані у ТЦК, спочатку шукають за допомогою "Укрпошти" або адресного оповіщення. Про це розповів полковник, заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського ОТЦК Сергій Монукал в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

"За домашньою адресою приходять представники ТЦК, обовʼязково формують поштові повідомлення з описом вкладення. Тому що повістка без опису, без конверта, яка кинута в поштову скриньку не є належним чином врученою – тільки поштовим вкладенням або особисто в руки", – пояснив Монукало.

Також офіцер підтвердив, що не вважається належним чином оповіщеною особа, чиї родичі, які або взяли повістку, або не взяли і заявили, що особа не проживає за місцем проживання.

За словами військового ТЦК, після того, як надходить повідомлення, що військовозобовʼязаний не проживає за вказаним місцемпроживання, формується запит до Нацполіції про подання в розшук.

"Усі порушники вносяться до бази як порушники правил військового обліку, і вже по них буде винесено відповідне провадження", – додав він.

Наступний крок, котрий наразі не згадує представник ТЦК, оскільки то вже справа не його відомства, а правоохоронних органів, то як саме відбувається провадження, започатковане Нацполіцією. Справа для багатьох не обмежиться суто розшуковими заходами, а за процедурою може бути передана до суду з винесенням заочного вироку. У відповідальності за статтею 336 Кримінального кодексу України відповідальність за за ухилення від мобілізації передбачена у вигляді обмеження або засудження на строк від трьох до п'яти років.

Мала гарну "схему"? ДБР виявило у депутатки Хмельницької міської ради незадекларовані $1,5 млн

середа, 9 жовтень 2024, 10:53

Працівники ДБР виявили у депутатки Хмельницької міської ради понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. ДБР не вказує імені депутатки, о...

Шоковий удар по кишені! Ціни на ключовий овоч в Україні зросли втричі - у чому причина

середа, 9 жовтень 2024, 10:30

Ціни на картоплю у жовтні 2024 року зросли втричі порівняно з минулим роком і становлять у середньому 24-30 грн/кг у магазинах. Основними причинами є менша врожайність, логістичні проблеми та сезонні коливання попиту, передають Патріоти України. Про це...