Попередження просто... проігнорували: Незалежний дослідник точно спрогнозував землетрус у Туреччині

Туреччину 6 лютого сколихнуло кілька потужних землетрусів. Як з'ясувалося, про це попереджав незалежний дослідник. На жаль, його застереження проігнорували, зазначають Патріоти України.

Ними за кілька днів до землетрусів поділився незалежний дослідник з Нідерландів Франк Хугербітс. Він зазначив, що у цьому регіоні Туреччини невдовзі мають статися потужні підземні поштовхи.

Попередив про землетруси раніше

"Рано чи пізно у цьому регіоні (Південно-Центральна Туреччина, Йорданія, Сирія, Ліван – ред.) станеться землетрус магнітудою 7,5", – написав Хугербітс 3 лютого.

А 5 лютого він зробив ретвіт публікації Науково-дослідного інституту моніторингу сейсмічної активності. Допис розповідав про те, що "серйозна сейсмічна активність може проявитися з 4 по 6 лютого". На жаль, прогнози справдилися. 6 лютого Туреччину та Сирію сколихнули два потужні землетруси магнітудою 7,8 та 7,7.

"Моє серце співчуває всім, хто постраждав від великого землетрусу у Центральній Туреччині. Як я вже казав раніше, рано чи пізно це мало статися у цьому регіоні, подібно до 115 і 526 років", – зазначив він.

За словами експерта, перед землетрусами спостерігається критична планетарна геометрія. Її спостерігали 4 – 5 лютого. Він порівняв дані "планетарної геометрії" за останні кілька днів з показниками майже сторічної давності. Їх спостерігали у Каліфорнії. Тоді там стався потужний землетрус.

Чому його проігнорували

Зауважимо, що Хугербітс вважає себе "дослідником Геометричного огляду Сонячної системи". З його слів, науковець займається "моніторингом геометрії між небесними тілами, пов'язаної з сейсмічною активністю".

Слід також зауважити, що в Хугербітса відсутній науковий ступінь. Себе він вважає ентузіастом, а також незалежним ученим. Прогнози щодо землетрусів у різних регіонах він робить не вперше. Правда, далеко не всі втілювалися у життя.

Джерело: 24 канал

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...