Поплатились: На Прикарпатті суд оштрафував працівників ТЦК, які намагалися силоміць затримати чоловіка для уточнення військово-облікових даних

В Івано-Франківській області двоє працівників ТЦК силоміць намагалися доправити чоловіка у військкомат для уточнення військово-облікових данних. Цю справу розглянув Верховинський районний суд - матеріали до нього надійшли від Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, передають Патріоти України.

Командира роти охорони (капітан) та начальника мобілізаційного відділення (майор) було вирішено притягнути до адміністративної відповідальності. Обом призначили штраф у 17 тисяч гривень. Про це стало відомо з постанов суду від 14 та 15 серпня. Капітан та майор 10 липня отримали від працівників ДПСУ повідомлення про те, що ті в селі Ільці Верховинського району виявили чоловіка, який намагався незаконно перетнути державний кордон. Обоє працівників ТЦК виїхали на місце виклику, а саме прибули на зупинку у селі.

Там вони сказали чоловіку, що йому треба пройти до їхнього автомобіля та поїхати з ними для уточнення військово-облікових даних. При цьому повісток йому не вручили.

Чоловік у відповідь на це відмовився сідати до машини ТЦК та намагався піти. Військові повалили його на землю, після чого повели до автомобіля. Зазначається, що таким чином капітан та майор обмежили конституційні права громадянина щодо гідності та недоторканості.Прокурор Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури надав як доказ диск із записом, де зафіксовано, як чоловіки у військовій формі поблизу автомобіля з написом "Первинна медична допомога" повалили на землю чоловіка, після чого посадили його в автівку.

Суд, розглянувши всі матеріали справи, постановив, що обидва працівника ТЦК перевищили свої службові повноваження, тобто умисно вчинили дії, які явно виходять за межі наданих їм повноважень. Вони вчинили правопорушення, передбачене ч.2 ст.172-14 КУпАП.

Зазначається, що постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Івано-Франківського апеляційного суду через Верховинський районний суд.

Вибори в Україні будуть після завершення воєнного стану? Стефанчук розставив крапки над "і"

вівторок, 20 серпень 2024, 0:30

В умовах воєнного стану немає можливості провести вибори за всіма демократичними стандартами. Тому вибори в Україні будуть уже після завершення воєнного стану. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, передають...

Якщо отримали поранення під час захисту України: На які суми можуть розраховувати військовослужбовці

вівторок, 20 серпень 2024, 0:22

При пораненні під час служби військовослужбовець має право на додаткову винагороду до 100 000 грн на місяць під час лікування, а також одноразову допомогу, яка може сягати до 1 211 200 грн залежно від групи інвалідності. Для отримання цих виплат важлив...