Попросили вимкнути телефон: У вдови бійця ЗСУ викрали 4 млн "похоронних" грошей

Троє українців підозрюються у тому, що сприяли викраденню майже 4 млн гривень з депозиту вдови військового ЗСУ. Їм повідомлено про підозри. Про це повідомляє прокуратура Запорізької області, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що троє жителів Дніпропетровської, Волинської та Черкаської областей за грошову винагороду передали свої персональні дані групі шахраїв. Ті зареєстрували на них електронні гаманці, ФОП та віртуальний сервіс.

Далі шахраї дізналися, що жінка отримала державну допомогу у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні,і що зберігає ці кошти на депозиті в банку. Вони зателефонували їй під виглядом оператора мобільного зв’язку та переконали на деякий час вимкнути телефон. Потім за допомогою послуги відновлення сім-карти вони зробили електронний дублікат її номера і безперешкодно отримали доступ до онлайн-банкінгу потерпілої. Надалі через облікові записи на криптобіржах шахраї вивели майже 4 млн грн на підконтрольні рахунки.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...