Попри волю киян, Віталій Кличко зібрався перейменувати вулицю, названу іменем гетьмана України, на честь свого попередника на посаді мера столиці

Міський голова виклав свої аргументи за таке рішення

Кличко аргументує необхідність перейменуваня тим, що під час активної дерусифікації топонімів у Києві раптом виявилося дві вулиці Павла Скоропадського.

Міський голова Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі на вулицю Олександра Омельченка.

У січні 74% кияни, що голосували в застосунку «Київ Цифровий», висловилися проти такого перейменування.

Однак Кличко аргументує необхідність перейменуваня тим, що під час активної дерусифікації топонімів у Києві раптом виявилося дві вулиці Павла Скоропадського.

Так, Київрада перейменувала на честь гетьмана Скоропадського не лише вулицю Льва Толстого, але й розташований по інший бік площі Льва Толстого (зараз — Українських героїв) безіменний раніше проїзд між Великою Васильківською та Басейною. Цей проїзд Кличко й пропонує назвати на честь Омельченка.

У пояснювальній записці згадується, що Омельченко гідний вшанування, бо був мером Києва у 1999–2006 роках, має відзнаки Герой України та Заслужений будівельник.

Водночас киянам він запам’ятався не лише відбудовою Успенського та Михайлівського соборів, але і як той, хто знищив трамвайне сполучення лівого й правого берегів, перебудував Майдану Незалежності під торговельний центр, дозволив знесення Сінного ринку і загалом за його керівництва розгорнулася неконтрольована забудова. Крім того, другий мер столиці був учасником кількох дорожніх аварій, внаслідок яких загинули дві людини. Також велика частка бюджету міста, як і витрачалася через сотні муніципальних підприємств, котрі дотепер слугують годівницями для топ-чиновників та депутатів. При зміні міського голови 2006 року, виявилось, що реальні доходи столиці на порядок вище, ніч це показувала адміністрація Омельченка. Правда "молода команда" Чорновецького незабаром перевершила всі корупційні досягнення попередників.

Нагадаємо, Омельченко помер у листопаді 2021 року на 84-му році життя.

Без зарплат та відпусток: Стало відомо, на яких умовах в Україні мобілізовуватимуть ув'язнених

четвер, 18 квітень 2024, 7:44

У березні в парламент внесли проєкт закону щодо мобілізації засуджених, а тиждень тому Рада ухвалила його у першому читанні. Про подробиці документу в ефірі "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка Олена Шуляк, передають Патріоти України. За її сло...

"Мама" Вєрки Сердючки стала бабусею: Андрій Данилко приймає вітання

четвер, 18 квітень 2024, 7:32

Українська акторка, відома як "мама" артистки Вєрки Сердючки, вперше стала бабусею. Напередодні її донька Яна народила первістка. Радісну звістку повідомив виконавець Андрій Данилко, котрий приймає вітання і за "маму" і за себе, і за "сестричку". Артис...