Популярна іграшка вкрай небезпечна: У Франківську хірурги прооперували трирічну дитину, яка ковтнула 21 магніт

Медики Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні із шлунково-кишкового тракту трирічної дівчинки видалили 21 неодимовий магніт. Про це повідомив Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА, передають Патріоти України.

У медзаклад звернулася мати маленької пацієнтки зі скаргами у доньки на кашель та біль в животі. При обстеженні на догоспітальному етапі в шлунково-кишковому тракті маленької пацієнтки було виявлено неодимові магніти.

«Видалення ендоскопічно не було можливе, тому провели оперативне втручання, під час якого видалили 10 магнітів з товщі задньої стінки шлунку і ще 11 з початкового відділу здухвинної кишки. З додаткового анамнезу виявлено, що вони знаходились в ШКТ дитини більше місяця!», - кажуть медики.

Операцію провели без ускладнень. Пацієнтку вже виписали додому.

"Живу з вітчимом, а вона забрала собі гроші": Онук поскаржився на бабусю омбудсмену України

понеділок, 14 жовтень 2024, 20:43

Український омбудсмен вперше буде представляти інтереси у суді на прохання неповнолітньої дитини, яка перебуває за кордоном. Про унікальний випадок повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України...

Лютий холод чи аномальне тепло? Балабух розповіла, якою буде зима в Україні

понеділок, 14 жовтень 2024, 20:08

В Україні цього року прогнозується доволі м'яка та тепла зима. Проте не обійдеться й без похолодань, які прийдуть разом з арктичними масами, передають Патріоти України. Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Україн...