Популярний серед українців курорт "косить" смертельна хвороба: Як вберегтися під час відпочинку

Ліків від лихоманки денге не існує, тому потрібна ретельна профілактика.

У Таїланді не тільки пляжі та пальми. Ілюстрація: соцмережі.

На курорті Таїланд, який вельми популярний серед українців, лихоманкою денге захворіли уже десятки людей, 90 осіб померли, передають Патріоти України.

Нею щорічно заражається близько 400 мільйонів людей, що робить її інфекційним захворюванням і причиною смерті номер один в світі. І найстрашніше, що ліків від неї не існує.

Характерні симптоми лихоманки денге: температура до 40 градусів, нудота, кашель, слабкість, кривава блювота. Під час лікування хворому дають дуже багато води і "накачують" вітамінами. Переносити лихоманку денге "на ногах" не рекомендується.

Лихоманка денге також поширена на Шрі-Ланці, на Карибах, в Латинській Америці, островах Океанії, Індії та в Центральній Африці. Її можна з легкістю підчепити саме в містах. Джерелом хвороби є люди і мавпи, а переносниками – комарі і москіти. Тому захищатися від денге досить легко – не дозволяти себе кусати.

Якщо ж вас все-таки вкусили і ви відчуваєте дивне нездужання, негайно зверніться до лікаря – лікування має розпочатися максимально швидко. І уникайте алкоголю, аспірину та ібупрофену.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...