Порадів новому будинку лише два дні: На Київщині помер відомий маріупольський журналіст, який дивом врятувався в окупації

На Київщині помер Юрій Некрасовський, маріупольський журналіст, письменник і інженер, який дивом вижив в Маріуполі під час його захоплення військами РФ. Про це повідомляє маріупольський сайт 0629, передають Патріоти України.

Юрій Некрасовський помер у неділю, 7 січня, в модульному будиночку в 40 км від Києві - таке містечко для переселенців зі сходу України побудували американці. Він був дуже щасливий отримати власне житло і невеличку земельну ділянку поруч, збирався писати книгу спогадів. На жаль він прожив в новому домі лише два дні.

Юрій Некрасовський був відомою людиною в Маріуполі. Започаткував у місті один з перших туристичних клубів і розвивав туризм спочатку на Азовмаші, а потім і на міському рівні. Власне це захоплення опосередковано врятувало йому життя під час облоги росіянами Маріуполя у 2022 році.

В перші дні повномасштабного вторгнення 9-поверховий будинок, в якому мешкав Некрасовський росіяни спалили. У квартирі згоріли його кіт і велика філателістична колекція, а його самого врятували сусіди: знесиленого через хворобу журналіста спочатку перенесли до укриття, а потім доставили до лікарні, де російські окупанти влаштували військовий шпиталь.

«Я став заручником у росіян і голодував майже два тижні. Цей кошмар (мерзотники з російської адміністрації це називали „харчуванням“) — один раз на день о 16.00 у вигляді однієї склянки пійла з 4−5 макаронів, 2−3 шматочків картоплі, 100 грамів хліба (причому, далеко не завжди; гадаю, могли розікрасти) і гарячої води (теж 100 грамів) навіть без солі. Можна було за 2−3 тижні померти з голоду, чого я сам уже хотів. З голоду я втратив 14,5 кг ваги, вже нічого не відчував», — розповідав Юрій Некрасовський про ті страшні дні 2022 року.

У лікарні його випадкова побачила жінка, яка знала Некрасовського по його туристичному клубу. Вона допомогла знайти друзів, які вивезли хворого журналіста і письменника на підконтрольну Україні територію.

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...