Поради адвоката: 9 особливостей нового друга серця, які повинні насторожити

Адвокати з розлучень дають корисні поради.

В силу діяльності адвокати з розлучень розбираються у відносинах і можуть дати масу корисних порад. Вони знають, з якими людьми особливо важко і некомфортно, а значить, на які риси характеру та особливості поведінки нового партнера звернути увагу. Звісно, одна-дві ознаки можна відшукати в кожному, але якщо їх більше, варто серйозно задуматися, пише видання psychologies, інформують Патріоти України.

1. Занадто часто говорить про шлюб

В інтерв'ю років десять тому актор Кріс Пратт розповідав, що відразу після знайомства зі своєю (зараз вже колишньою) дружиною зрозумів, що хоче з нею одружитися.

"Я не відразу зважився в цьому зізнатися, адже просити руки і серця в перший день знайомства - безумство. Але я й дійсно міг би! "- згадував він.

Така впевненість не обіцяє міцних відносин, - пояснюють фахівці з питань сімейного права. - Часто справа в тому, що багато що в людині здається звичним і знайомим, а значить, активуються старі шаблони поведінки, спливають старі бажання і проблеми. Якщо ви хочете знайти партнера, відносини з яким будуть пробуджувати ваші найкращі якості, можливо, варто уникати тих, хто здається знайомим. Невпевненість і сумніви з приводу нового партнера на початку знайомства цілком нормальні.

2. Перебільшує свої переваги в анкеті на сайті знайомств

Багато хто схильні злегка прикрашати свій образ, щоб показати себе у вигідному світлі. Якщо профіль на сайті не має майже нічого спільного з реальною людиною, біжіть. Коли стосунки починаються з обману, важко очікувати чесності в подальшому.

3. Розповідаючи про минулі відносини, виставляє себе жертвою

Якщо він/вона називає своїх колишніх психованими та істеричками, це відхід від відповідальності за свою роль у відносинах. Швидше за все, те саме буде у вашій парі. Відносини вимагають зусиль від обох. Той, хто відмовляється визнавати помилки, навряд чи буде докладати ці зусилля, і рятувати відносини доведеться вам.

4. Не відчуває фізичного потягу

Якщо ви не втрачаєте голову від пристрасті і бажання на початку відносин, це ще не означає, що у них немає майбутнього. На початку знайомства партнери часто відчувають ніяковість. Але якщо бажання інтимної близькості немає навіть на початку відносин, воно навряд чи з'явиться в майбутньому. Це не страшно, якщо секс для обох партнерів - не головне. Для деяких важливіше спілкування, спільне проведення часу і взаємна підтримка. І з "нудним" інтимним життям можна народити дітей і згодом розлучитися друзями - адже основу такого союзу і раніше становила дружба. Але в багатьох парах недолік фізичної близькості і потягу призводить до зрад, які руйнують шлюб.

5. Кілька разів розлучався/розлучалась

На жаль, у багатьох з нас є постійні клієнти, - зізнаються адвокати з розлучень. - Ті, хто швидко вирішує одружитися або вийти заміж, так само швидко потім розлучається. Деяким потрібно просто бути в шлюбі, щоб відчувати себе "нормальними".

6. Натякає на нестабільне фінансове становище

Якщо фінансова ситуація партнера абсолютно незрозуміла, це привід задуматися. Наприклад, спочатку він запрошує вас в ресторани і завалює подарунками, а потім скаржиться, що йому відключили електрику за несплату. Або вона все чекає, коли ситуація з фінансами налагодиться і дозволить розібратися з наслідками минулих невдалих рішень. Що ж буде, коли ви заведете сім'ю? Ви готові до того, що весь фінансовий тягар ляже на вас, особливо коли з'являться діти? Деякі дружини тільки те й робили, що намагалися покрити зайві витрати чоловіка. Вони безуспішно намагалися поставити йому хоч якісь обмеження, що призвело до взаємних образ, скандалів через борги і розлучення.

7. Формально одружений/заміжня

Якщо він/вона не попередив/попередила вас, що перебуває в шлюбі (або розповів/розповіла про це тільки на другому-третьому побаченні), це тривожна ознака. Вони можуть сказати, що давно не живуть разом, що шлюб залишився лише на папері. Як мінімум це означає, що має бути розлучення, ускладнене взаємними образами, через які не вдається домовитися полюбовно. У гіршому випадку така людина бреше і навіть не планує розлучатися.

8. Зловживає алкоголем

У келиху вина за вечерею немає нічого страшного. Але якщо партнер на кожному побаченні замовляє один напій (особливо міцний) за іншим, це тривожна ознака. Неважливо, що людина начебто не п'яніє. На першій стадії алкоголізму опірність організму до спиртного підвищується, тому, якщо людина багато п'є і не п'яніє, це може бути ознакою залежності.

9. Хоче весь час проводити разом

Будьте напоготові, якщо новий партнер хоче "все і відразу". Він або вона можуть переконувати вас, що ви вже дуже близькі, хоча ви тільки познайомилися. Коли ви щохвилини проводите разом, це може здатися ознакою пристрасного роману. Ви немов зливаєтесь воєдино, це прекрасне почуття, якщо воно виникає лише в особливі моменти. Але коли воно присутнє постійно, це небезпечна ознака. Справа може дійти навіть до насильства, коли одному з партнерів почне не вистачати особистого простору і він спробує відсторонитися. Якщо людина буквально не може жити без відносин, їй варто зробити перерву в пошуках любові, щоб спочатку підняти самооцінку і впевненість в собі.

Якщо ми постійно обираємо невідповідну людину, важливо розібратися, чому мозок визначає її як найбільш вдалого кандидата. Як тільки ми усвідомлюємо ці причини, буде легше позбутися від залежності і ніколи більше не потрапляти на її гачок. Можливо, це нагадує емоції, які ми пережили в дитинстві або підлітковому віці.

Парадокс в тому, що мозок найбільш знайомі йому почуття і емоції відразу визначає як оптимальні та безпечні: навіть ті, які не робили нас щасливими. Мозок ніби вже провів "роботу над помилками", проаналізував значущі для нас відносини, запам'ятав сценарій і тепер відгукується тільки на зустрічі з тими, хто обіцяє повторення переживань, які з різних причин так йому сподобалися.

Якщо нас довгий час ігнорували і принижували, ми, навіть не погоджуючись з таким станом справ, починаємо внутрішньо сприймати його як належне. Подумайте про те, що краще зустрітися з дискомфортом нових поведінкових звичок, ніж жити в ілюзії захищеності.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...