Пораненого витягли з-під завалів: Одним із символів незламності Бородянки став кіт (фото)

Ось уже кілька днів одним із символів незламності Бородянки став кіт. Його рятувальники витягнули з-під завалів. Кіт потрапив до об'єктивів журналістів. Тоді його співробітники ДСНС витягнули з-під завалів одного з будинків. Пухнастик був виснажений, брудний і поранений, передають Патріоти України.

Кіт – один із символів боротьби Бородянки

"Кіт, що вижив. Його лише сьогодні (6 квітня – ред.) дістали з будинку, під завалами якого вже місяць лежать тіла людей, мабуть, і його колишніх господарів, до яких рятувальники сьогодні змогли отримати доступ...", – написав помічник адвоката Анатолій Кравчук.

Кота відразу ж обстежили ветеринари. У нього виявили проблеми зі шлунком, адже він протягом тривалого часу просидів без їжі. Пухнастик схуд, а з його тільця, вкритого синцями, лікарі витягнули уламки.

Зараз кіт перебуває у притулку МВС, його там лікують та ставлять на ноги. "Адже українці точно своїх не кидають, навіть чотирилапих", – підкреслив Антон Геращенко.

Він додав, що ніхто не знає, як звати пухнастого і чи живі його господарі. Якщо ж комусь вдасться упізнати кота, то його просять звернутися в цей чат.

"Якщо ж через звірства рашистів кіт осиротів, ми підберемо йому нове ім'я. А його сім'єю стане все українське суспільство, одним із символів страждань якого став звичайний кіт з Бородянки", – додав він.

"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

четвер, 2 травень 2024, 11:59

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агре...

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...