Порівняв зі свинями: Український прикордонник образив ЗСУ

Ігор Шарун на відео порівняв військовослужбовців ЗСУ зі свинями й виклав його в соцмережі.

Український прикордонник Ігор Шарун опублікував у соціальній мережі ТікТок відео, на якому порівняв воїнів Збройних сил України зі свинями. Публікація з образами набрала 119 тисяч переглядів, близько п'яти тисяч лайків і 570 репостів від громадян Росії, які продовжили його масово поширювати. Про інцидент розповів офіцер ЗСУ, полковник Анатолій (Штірліц) Штефан у себе в Facebook, повідомляють Патріоти України.

За його інформацією, автор ролика є військовослужбовцем Державної прикордонної служби у Волинській області. Після прохання офіцера в коментарях видалити відео прикордонник грубо відмовив йому.

"Після заскринення всіх матеріалів і встановлення особистих даних я написав інший коментар під відео. Оприлюднивши його особисті дані (день народження і домашню адресу), які є у вільному доступі, і що це його сторінка, а також попередження, що цей факт буде оприлюднено. Після цього майже відразу він видалив відео, змінив налаштування на своїй сторінці на "зачинена", а вже через кілька хвилин повністю видалив цей аккаунт", – розповів Штефан.

Офіцер ЗСУ зазначив, що не опублікував побачене відео через етичні норми та придатність його для поширення російськими пропагандистами.

Штефан підкреслив, що вважає неприпустимою поведінку військовослужбовця, і попросив призначити службове розслідування за цим фактом. Самого Шаруна він закликав записати звернення з вибаченнями перед воїнами ЗСУ за свідоме поширення дискредитаційних матеріалів щодо українського війська та підігріву російської пропаганди на сьомому році війни.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...