Поруч із гробницею Тутанхамона: У Єгипті виявили піраміду невідомої цариці, а також 300 нових мумій

Поруч із гробницею давньоєгипетського фараона Тутанхамона археологи розкопали піраміду невідомої цариці. Про це пише Live Science, передають Патріоти України.

Відомо, що протягом останніх двох років археологи працювали у Саккарі, археологічній пам'ятці у Гізі, приблизно за 32 кілометри на південь від Каїра. Недавно вони виявили безліч трун і мумій, які можуть належати деяким з найближчих військовиків і радників царя Тутанхамона, а також дослідники зосередили свою увагу на розміщеній неподалік піраміді, що належала Теті, першому царю Шостої династії Єгипту.

У цих шахтах археологи виявили величезний вапняковий саркофаг, а також 300 трун часу Нового царства. Археолог зазначив, що раніше поховання часу Нового царства не були відомі у цьому районі, тож це взагалі унікальна знахідка.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...