Порушників чекає екстрадиція: У Румунії затримали підозрюваних у нападі на прикордонника на Закарпатті

Румунські прикордонники затримали двох українців, яких підозрюють у нападі на українського прикордонника на Закарпатті. Про це повідомило запорізьке видання "Локатор-Медіа", посилаючись на свої джерела, передають Патріоти України.

За їх даними затримані – це 36-річний Андрій Боярко та 31-річний Роман Нежижим із міста Запоріжжя. "Наразі правоохоронні органи готують матеріали для екстрадиції мешканців Запоріжжя з Румунії. В Україні запоріжцям за погрози та насильство щодо працівника правоохоронного органу загрожує кримінальна відповідальність", - кажуть у виданні.

Що відомо про інцидент

Днями у Рахівському районі на Закарпатті на ділянці ВПС "Ділове" - ВІПС "Богдан" прикордонний наряд, який реагував на спрацювання сигнальної міни, зазнав нападу з боку порушників кордону.

"Після виявлення 2 чоловіків поблизу кордону прикордонник здійснив два попереджувальні постріли у повітря. Однак, замість того, щоб зупинитися, порушники напали на прикордонника та відібрали у нього пістолет "Форт 12 Р". Під час втечі порушники здійснили п'ять пострілів у бік прикордонника, але, на щастя, не влучили", – розповів журналіст Віталій Глагола.

Порушникам зі зброєю прикордонників вдалося втекти – на момент прибуття підмоги порушники вже перетнули державний кордон України.

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...