Порушники залишаються безкарними: Які номерні знаки не здатні розпізнати поліцейські патрулі-фантоми

У МВС розповіли про обмеження системи прихованого вимірювання швидкості в русі. Як виявилося, поліцейські автомобілі-фантоми розпізнають не всі номерні знаки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на FB-сторінку Антона Геращенка.

Як ми раніше розповідали, за 25 січня, перший день роботи прихованих поліцейських патрулів-фантомів, було виписано 990 адмінпостанов про перевищення швидкості. Однак, як виявилося, камери, встановлені на цих автомобілях, можуть "читати" не всі номерні знаки. Відтак, деякі порушники залишаться безкарними.

З іменними номерами проблем немає, вони розпізнаються, а порушник ідентифікується. "Літерні номери типу імен "САША" і "МАША" чудово фіксуються і отримують штрафи", - роз'яснив у Facebook радник міністра МВС Антона Геращенко.

Поки не вирішено питання щодо автомобілів дипломатів, номерам військових авто, і ряду інших спецавтомобілів. Найбільша проблема - це авто-двійники та машини, зареєстровані до 2011 року. Бувають неточності в реєстраційних даних. "Ми працюємо для усунення цієї проблеми", - зазначив Антон Геращенко.

Як зазначають у МВС, завдання "фантомів" - не збирати штрафи, а зробити дороги України безпечними. Тому в найближчі два роки відомство планує вивести на дороги країни ще 80 таких комплексів.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...