Пошкоджені будинки й дороги: Польща потерпає від потопу (фото)

Найбільше постраждали Малопольське та Опольське воєводство.

У Польщі через негоду у низці населених пунктів пошкоджені будинки й дерева, вулиці підтоплені. Тамтешнім рятувальним службам за добу довелося здійснити близько 2800 виїздів, щоб прибрати поламані дерева, розчистити дороги, полагодити лінії електропередач, відкачати воду з підтоплених будинків, повідомляють Патріоти України.

Найбільше постраждали Малопольське та Опольське воєводство. У селі Щижиць у Лімановському повіті Малопольського воєводства довелося евакуювати перший поверх місцевої лікарні, тому що річка, яка протікає через село, вийшла з берегів. Місцеві мешканці кажуть, що вода піднялася за якісь кілька десятків хвилин, не залишивши їм часу рятувати майно.

Внаслідок високого рівня води в іншому селі частково обвалилася дорога вздовж річки. У цьому ж повіті біля села Слопніце у річці знайшли мертвим 50-річного чоловіка.

Серйозно постраждало село Лапанув у сусідньому Бохенському повіті. Місцеві мешканці кажуть, що не пригадують подібних повеней раніше. За їхніми словами, вода за чверть години піднялася на 2 метри. Вода у річках піднялася також у Сілезькому та Нижньосілезькому воєводствах.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...