Пошматоване обличчя і життя. У Польщі врятували зір українці, яка майже осліпла через обстріл окупантів, один із її малюків втратив око (фото)


Олена із двома своїми п'ятирічними синочками-близнюками Назаром та Тимуром потрапила під ворожий обстріл у рідному селищі Борівському (Сєвєродонецький район) Луганської області. Уламки всім трьом дуже пошкодили очі, поранили обличчя, передають Патріоти України.

До того ж, жінка отримала перелом ноги. Оскільки мама та діти потребували складного лікування очей, місцеві лікарі відправили їх до офтальмологічної клініки до Львова. Випадок виявився настільки складним, що львівські фахівці вирішили попросити допомогти цим пацієнтам професора Роберта Рейдака з Люблінського медичного університету. Той погодився і родину перевезли до Польщі.

Професор Рейдак уже провів успішну операцію Олені, повідомляє ВВС.— Коли їх привезли до нашої лікарні, пацієнтка бачила лише силуети, пальці могли роздивитись, коли підносили їх до очей, — розповів професор Рейдак. — У ході хірургічної операції ми витягли великий уламок скла з ока пацієнтки. Ми також імплантували інтраокулярні лінзи. На щастя, операція пройшла успішно. Жінка може побачити своїх дітей. Лікування зору близнюків вимагатиме більше часу. На жаль, один із них втратив око, заявив професор.

Його колеги розповіли, що готуються прийняти ще двох українських пацієнтів цього разу з Маріуполя, повідомила польська газета Kurier Lubelski.

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...