Пошук інформації стає все більш просунутим: Три нові ШІ-функції браузера Chrome - які нові можливості отримують користувачі

Chrome отримала три нові функції ШІ, які полегшать роботу в інтернеті / фото Google

Google додала у свій фірмовий браузер Chrome відразу три нововведення, які покликані спростити роботу з пошуком, товарами та історією. Усі вони працюють на базі новітніх моделей Google AI і Gemini, пише MacRumors, передають Патріоти України.

Перше нововведення дає змогу користувачам шукати те, що вони бачать на екрані свого браузера за допомогою Google Lens, не залишаючи вкладки. Google каже, що досить просто виділити картинку або текст, і відкриється спеціальний пошук. Також можна просто клацнути по об'єкту правою кнопкою миші.

Пошук можна уточнити за кольором, брендом і низкою інших параметрів, при цьому є можливість ставити ШІ уточнювальні запитання про те, що він знайшов, щоб зануритися глибше в тему. По суті, це аналог Circle to Search у смартфонах Google і Samsung.

Друга функція – "Порівняння вкладок". Вона дозволяє порівнювати товари з різних вкладок, без необхідності перемикатися між ними. Наприклад, у вас у декількох вкладках відкриті сторінки з різними моделями навушників – ШІ покаже їх у вигляді єдиної таблиці в одному вікні. Або сам порівняє ціни.

Третє нововведення дає змогу знайти і відкрити сайт, про який ви забули. Досить зайти у відповідний розділ Chrome і в спеціальному полі ввести запит – наприклад, "що це був за магазин морозива, який я шукав минулого тижня". І програма покаже всі релевантні сторінки з вашої історії.

Перша функція, з пошуком через Google Lens, уже доступна всім користувачам Chrome. Решта з'являться найближчими тижнями – поки що, щоправда, тільки в США.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...