Послали на*** російський корабель: Зеленський розповів про долю прикордонників із острова Зміїний

Стала відома доля українських прикордонників з острова Зміїний, які стали символом мужності й опору російській агресії. Про те, яка доля спіткала українських героїв, повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю російським ЗМІ, передають Патріоти України.

За словами президента, зараз ніхто з прикордонників не знаходиться у полоні окупантів. Тих, хто був у полоні, вже обміняли. "Частина загинула. Частину було взято в полон. Всі, хто був взятий у полон, їх поміняли — стався обмін на полонених Російської Федерації. Росія вийшла із цією пропозицією. Ми, не замислюючись, їх обміняли. От і все. Ті, хто загинули, вони, щиро кажучи, герої. А ті, хто вижив, — хлопців ми обміняли, і все", - сказав Зеленський.

Українських прикордонників захопили у полон на острові Зміїний, що входить до Кілійського району Одеської області. Острів 24 лютого атакували російські війська. На той час на посту перебували 13 прикордонників. Спочатку військові отримали пропозицію здатися, на яку відповіли відмовою. Після цього на Зміїний почався ракетно-артилерійській удар.

О 22:05 24 лютого острів захопили. Початково була інформація, що всі українські військові на острові загинули. Інформація про те, що прикордонники, які обороняли острів Зміїний, вижили й були захоплені в полон, з'явилася в російських ЗМІ. 1 березня ЗСУ ідентифікували більшість прикордонників з острова Зміїний, аналізуючи російські відео.

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...