"Послуги" оцінили не занадто дорого: Керівництво Житомирської митниці затримали на хабарі (фото)

Минулого місяця стало відомо, що правоохоронці викрили на митниці злочини, що завдали державі збитків на майже 400 млн грн. Тепер стало відомо про систематичне хабарництво серед керівництва Житомирської митниці, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, затримано очільницю Житомирської митниці, начальника відділу, а також митного брокера – за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вони систематично отримували неправомірну вигоду за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України.

Так, затримані організували механізм митного оформлення імпортних товарів, пропонуючи надання незаконних послуг з приховування товару від митного контролю та підміни номенклатури.

"Ціни на такі послуги коливались від 200 грн до 400 доларів за одну декларацію, в залежності від виду послуги, номенклатури товару та країни його походження", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ході проведення досудового розслідування задокументовано декілька епізодів передачі затриманим грошових коштів. "Під час отримання 2 тис. доларів та 50 тис. грн правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України", - сказано у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...