Посмертне виявлення коронавірусу: Лікар розповів про причини запізнілого діагнозу

Людина часто згасає за лічені години – від пневмонії і стрімкої нестачі кисню.

Посмертна постановка діагнозу хворим на коронавірус відбувається через причини, що не залежать від лікарів, здебільшого це бюрократичні процедури та запізніле звернення пацієнтів. Про це в інтерв'ю "Галці" анонімно розповів лікар-анестезіолог реанімаційного відділення однієї з лікарень Івано-Франківська, передають Патріоти України.

"При наявності мінімальних симптомів чи анамнезу виставляється підозра на вірус – в лікарні відбувається тестування експрес-методом. Незалежно від + чи -, діагноз залишається з позначкою. Підозра на коронавірус (експрес тест 1.01 + чи – ). Одночасно відбувається забір матеріалу на ПЛР(полімеразна ланцюгова реакція), яка виявляє РНК вірусу в організмі і ми маємо підстави підтвердити COVID-19", – зазначив фахівець.

При цьому він назвав можливі причини затримки результатів тестів. "Через причини, які лікарів не стосуються (бюрократія, законно-не законно в Києві, міністр дозволив-не дозволив) – ці результати можуть іти до тижня. А при невчасному зверненні до лікаря, чи наявності важких супутніх патологій – людина згасає за лічені години – від пневмонії і стрімкої нестачі кисню", – пояснив лікар.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...