Посольство США було обурене: Мер Івано-Франківська доручив "запакувати і вивезти" ромів (відео)

Поліція вивезла з міста десять ромів, але виявилося, що дехто залишився.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив правоохоронцям вивезти людей ромської національності з міста на Закарпаття. Однак з завданням поліція не впоралася повністю. Про це мер повідомив на щотижневій оперативній нараді, повідомляють Патріоти України.

“Цигани, ні, вірніше, особи ромської статі. Ми вже бус давали. Вивезли їх на Закарпаття. Чого вони далі тут?” – запитав Марцінків.

Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій відповів, що 12 осіб відмовилися їхати.

“Що значить відмовилися? А чого не запакували? Є поліція. До наступного вівторка маєте вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус – дали. Чому не запакували і не відвезли?” – запитав мер Івано-Франківська.

Після цього йому повідомили, що поліція вивезла з Івано-Франківська десять ромів.

“То треба другу ходку зробити”, – заявив мер.

“Ми глибоко стурбовані повідомленнями про дискримінацію та утиски ромів з боку міського голови Івано-Франківська. Ми закликаємо українських посадовців виступити проти нетерпимості та забезпечити захист прав людини”, – повідомила прес-служба посольства США в Twitter.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...