Поспішала на заробітки? Українську блогерку не впустили в Росію через пости про Білорусь - закрили в'їзд на 5 років

Блогерші Лілі Багіровій заборонили в'їжджати в Росію до 2026 року. Причиною стали її пости про протести в Білорусі річної давності. Про це вона повідомила на відео в Instagram, передають Патріоти України.

Ліля розповіла в ролику, що їй потрібно було полетіти в Москву по дуже важливій справі, інакше вона б туди та не зібралася. "Але на кордоні, вже у Внуково (аеропорт - ред.) мене затримали на 5 годин і потім повідомили, що через те, що я журналіст мені закритий в'їзд в Росію і Білорусь до 2026 року",- повідомила Багірова.

"Загортають" багатьох

Багірову вже депортували в Україну. При посадці в літак в московському аеропорту у Внуково її супроводжували співробітники ФСБ. Коли Ліля повернулася в Україну вона розповіла, що разом з нею повернулися ще 8 українців, яких не пустили у РФ через те, що у них було "недостатньо підстав для перетину російського кордону".

Відео про Білорусь

Нагадаємо, що два відео річної давності під назвою "Марш свободи" набрали на YouTube 100 тис.переглядів. Заборона на в'їзд в обидві країни набула чинності ще в січні 2021 року, але про це Багірова дізналася тільки зараз. До речі, в Білорусі на блогершу завели кримінальну справу.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...