Поспішили із висновками: Проти перехожих, які били водія з інсультом в Одесі, відкрили справу про навмисне вбивство

Пасажир намагався пояснити, що другу стало зле, але його теж побили "за компанію".

В Одесі некероване авто злетіло з дороги та вискочило на пішохідну доріжку, травм зазнав чоловік, дивом вціліли його вагітна дружина та дитина, а обурені свідки ледь не вчинили самосуду над водієм - були впевнені, що той під впливом алкоголю чи наркотиків, повідомляють Патріоти України.

Реєстратор сусідньої автівки фіксує момент, як після удару з іншим авто «Тойота» виїздить на зустрічну смугу і вилітає на паркан біля крамниці. В цей момент там йде подружня пара з дитиною. Авто збиває чоловіка, жінка дивом встигає відскочити. Удар був такий гучний, що працівники сусідніх крамниць та офісів вискочили на вулицю.

Якби автівку віднесло на кілька метрів далі- жертв було б не уникнути. «Пощастило, що він туди звернув, тому що на дитячому майданчику в той момент чоловік тридцять дітей було і ці матусі. Якби він виїхав навіть сюди, а тут було багато людей, було б набагато гірше», - каже працівник сусіднього офісу Віталій.

Поки одні свідки викликають швидку, інші - кидаються на кермувальника «Тойоти». Намагаються витягти його з салону, застосовують кулаки. Дістається і пасажиру, він намагається пояснити, що його товаришу за кермом стало зле. Лише згодом непритомного водія дістають з-за керма. Разом зі свідками реанімувати його намагаються патрульні.

Постраждалого пішохода забирають до лікарні, в нього травми ноги та голови, втім від шпиталізації той відмовляється. У шоковому стані його вагітна дружина. Після аварії її везуть до жіночої консультації на перевірку. Непритомного кермувальника терміново забирають в реанімацію, але не довозять. «По дорозі до медичного закладу він помер. За попередньою версією, причиною смерті стала зупинка серця. Остаточну причину смерті буде встановлювати судово-медична експертиза», - кажуть в поліції.

До райвідділку поліція забирає кількох людей, яки били водія. Після показів їх відпускають. Чи притягатимуть до відповідальності - залежатиме від висновків судмедекспертів. Після смерті кермувальника в поліції відкрили провадження одразу за двома статтями - порушення правил дорожнього руху та умисне вбивство, поки з позначкою «природня смерть».

Джерело: ТСН.ua

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...